Columns Annelies Galle

13 jaar zijn wij al samen, waarvan 4 jaar getrouwd. We hebben 3 kinderen en werken allebei.

In het begin was alles leuk, we waren verliefd, deden wat we leuk vonden, vrijheid! Al snel trok ik bij hem in en ruim een jaar later hadden we ons eerste huis gekocht! Ruim een half jaar later kregen we de sleutel en 10 maanden later werd ons eerste kindje geboren! Wat geweldig! We waren in de wolken!
Maar toch………Daar gaat een stuk vrijheid verloren. Hier had mijn man al wat moeite mee.
3 jaar later kregen we ons 2e kindje, hij had zijn huiluurtje op het moment dat mijn man thuis kwam en dit begon zeer te irriteren, zowel bij mijn man als bij mij, maar dit uitte zich in irritaties naar mijn man.
Ik sprak uit dat ik het vervelend vond dat hij zo snauwend naar de kinderen, maar ook naar mij, ging doen en op dat moment bleef het daar eigenlijk bij.
Alle jaren die erop volgden waren er steeds meer dingetjes waar we ons aan gingen irriteren en onbewust gingen we ons eigen leven leiden.
Ik sprak uit als ik ergens tegenaan liep, waarop mijn man ongeïnteresseerd kon reageren. Ik liet het daarbij, wilde geen ruzie en mijn man was vrij naïef en dacht er verder niet bij na. Op een gegeven moment voelde het voor mij alsof ik een extra kind erbij had! Ik had geen liefdesgevoelens meer en merkte dat ik mij veel irriteerde aan hem.
Ergens wist ik dat dit niet een juist gevoel was, maar dat stopte ik weg. Dit kan niet goed blijven gaan! We moesten hulp inschakelen, anders konden we niet bij elkaar blijven.
Zo kwamen we bij Annelies terecht.
In het begin wees ik heel erg met mijn vinger naar mijn man; “het is zijn schuld dat we hier zitten, hij heeft nooit wat gedaan aan de dingen wat ik aangaf/tegenaan liep, bijna nooit toonde hij zijn liefde naar mij, ik stond er in mijn eentje voor met betrekking tot de kinderen en ga zo maar verder… “
Tijdens de therapie kwam ik erachter dat mannen en vrouwen echt heel anders in elkaar steken, we denken heel verschillend, we reageren heel verschillend en pikken dingen ook heel verschillend op!
Ik werd mij veel meer bewust van mijn eigen doen en laten en op de manier waarop ik mijn man benader. Hoe ik naar de kinderen doe en hoe ze overnemen hoe ik tegen hun vader doe; afstandelijk.
Als we het echt anders wilden dan is het belangrijk om ons eigen gedrag aan te passen. Ik moest naar mezelf kijken. Door de therapie ging ik in de spiegel kijken en dit wilde ik ook. Ik moest mijn man zien te vergeven, ik moest de muur die ik om mij heen heb gebouwd in de afgelopen jaren, afbreken.
Ook mijn man werd zich er meer bewust van dat hij mij, de kinderen, maar ook zichzelf tekort heeft gedaan in de afgelopen jaren.. Hij moest alles uit de kast gaan halen en met volle positieve energie weer in ons leven gaan staan!
We waren enorm uit elkaar gegroeid en de kunst was nu om weer naar elkaar toe te groeien. Allebei kijkend naar ons eigen aandeel hierin.
Het was best een pittig proces, maar het is ons gelukt!!! We zijn weer naar elkaar toe gegroeid, we luisteren naar elkaar en we zijn weer een ontspannen en gelukkig gezin! Hier zijn we heel blij mee! Zonder hulp van Annelies, en onze eigen inzet uiteraard, was het ons zeker niet gelukt en zag ons leven er nu gescheiden uit.

Mede namens mijn partner, Tamar.

 

 

 

Drs. Annelies Galle
GZ psycholoog, trainer en coach
Vosmanskamp 16
7433 EZ Schalkhaar
0570-624359