Sinds half maart staat het maatschappelijk leven volledig in het teken van het Coronavirus. Inzet van alles is je gezondheid en welzijn.

Ieder kind en iedere volwassene heeft ermee te maken, of je nu wil of niet. Dichtbij of verder weg.

De wereld staat op z’n kop. Dat doet wat met je! Met jou, in jou. En wat we allemaal herkennen: Onzekerheid, want niemand kan een einddatum bepalen, laat staan het verloop voorspellen. Je kunt er niet omheen om je in je eigen leven en directe omgeving te heroriënteren op wat nu actueel is.

Hoewel ieder er anders op reageert, zullen velen zich herkennen in

  • Het leven staat totaal op de kop, angst slaat je om het hart, eenzaamheid dient zich aan en depressie ligt op de loer. Al met al is het een forse uitdaging om het hoofd boven water te houden.                                                                                                                                                                Het kan helaas nog erger: je bent in rouw doordat abrupt je dierbare overleden is. Anders dan bij een plotseling overlijden, was het zelfs onmogelijk om afscheid te nemen en kon je niet of nauwelijks de laatste eer bewijzen. Geen persoonlijk afscheid en daarmee moet je verder……
  • Je zet alles op alles om links- of rechtsom het leven door te laten lopen. Het liefst zonder al te veel hindernissen. Je bent in staat om aanpassingen te maken. De een maakt die met de nodige flexibiliteit, voor de ander betekenen deze noodzakelijke veranderingen een groeiende berg stress.
  • De coronacrisis betekent een uitdaging waar je met volle kracht het hoofd aan biedt. Het raakt aan mogelijkheden in jou die je je hiervoor nog niet zo bewust was of die je niet of minder benutte. Je geeft je leven vorm op een manier waarbij je profiteert van wat de huidige situatie van je vraagt.

Als je jezelf rekent tot de laatste categorie, zul je waarschijnlijk niet op deze site zoeken, want hulp heb je nu niet nodig.

Wanneer je je herkent in iets uit de eerste twee omschrijvingen, wil ik je graag laten weten, dat je welkom bent voor een luisterend oor, en/of mijn actief meezoeken naar hoe jij  het hoofd kunt bieden aan wat er op je afkomt! Schroom niet, informeren kan áltijd.

In het bijzonder wil ik bij rouw en verlies, bij afscheid (en dat kan veel meer omvatten dan het verlies van een dierbare!) je uitnodigen om jezelf serieus te nemen en hulp te zoeken als je daar behoefte aan hebt! Ik loop met je op of sta met jou stil bij wat is en waar geen woorden voor zijn, zoek met jou mee naar bijvoorbeeld vormen van toch passend afscheid en van wat daarna nodig is. Blijf er niet alleen mee, want dat maakt de afgrond dieper en zwarter.

Ook als je aarzelt of je kunt bellen: Je bent welkom met wat er ook is! En wat iemand anders er ook van zegt of vindt.

 

Praktisch: momenteel vinden de sessies plaats in de vorm van beeldsessies. Hiervoor krijg je een toelichting en een passende link.

 

Drs. Annelies Galle
GZ psycholoog, trainer en coach
Vosmanskamp 16
7433 EZ Schalkhaar
0570-624359